Hemmeligt politi
Politihunde arbejde

ØV-ØV Læs min tid som PH fører

  SE NEDERST DET SIDSTE NYE 

PH arbejde

    Nu har jeg haft opdræt af Glathåret foxterrier i 25år, Det er blevet til mange sjove timer, sammen med mine hunde. Jeg har altid haft den mening og opfattelse af at foxér skal bruges!! Hvad kan en Glathåret foxterrier bruges til? Til at starte med var det lydighed og agility, det blev der brugt mange timer på Så kom udstillingerne, dette blev der brugt mange Weekends på.. Havde den mest vindende fox i mange år, samt blev Årets Opdrætter i DKK I Lydighed og agilityen var jeg instruktør i mange, samt race repræsentant, så. var der lige børnene, der optog masser af weekends med kørsel til sport, da de fik kørekort,måtte tiden være til noget nyt med hundene. Jeg ville jeg prøve noget nyt!!

Politihund

    Ja så fik jeg den indlysende ide at en Glathåret foxterrier måtte kunne klare en politihunde kåring!!! Jeg meldte mig ind i den lokale Politihundeforening, hvor jeg fik snakket et par bestyrelses medlemmer til at lave forsøget, hvis hovedforeningen gav rødt lys!! Det fik jeg/vi, men der måtte ikke tages hensyn til hundens størrelse eller race, det skulle foregå helt efter reglerne, som til brugshundene. Samme højde på springbræt 160cm. Samme slag over ryg, med knibbel, når den havde fast i bideærme ect.

Jeg startede, da min søns Hanhund Jema-spot Kalle-And var 6 mdr. Der var lidt skelen fra de ”rigtige” hundefører på holdet, da de så mig ankomme på motorcykel med hunden i rygsækkent,(hvad skulle den lille og iretende hund og den STORE dame på vores hold) træningen gik godt og Kalle fulgte fint med og i meget var han hurtigere opfattende. Han var/er suveræn i lydighedsarbejde og trak hurtigt fra, som en af de bedste i den del af træningen. Spor går også fint, det er bare næse i jorden og derud af, det er lidt imponerende, Hans bedste leg er ærmearbejdet!! Uh.. når den ”grimme” mand kommer frem fra skovtygningen med et ærme på og en kæp i hånden, han skal altså stoppes!! Og det skal gå hurtigt, han piler af sted springer på i ærmet(som bliver holdt oppe i bryst/skulder højde, stadig ingen hensyn til en lille hund, og jeg tror det netop er det kick han, får når han sætter af og flyver i ærmet, han syntes bedst om. Ærmet skal han så holde fast i endtil jeg får bevæget mine (jeg siger ikke hvor mange) kilo, hen til ham og figuranten, først ved mit SLIP skal han slippe og ligge dæk men jeg søger efter ”våben” Spring over springbræt 160cm er helt perfekt, Jeg står 2m fra og siger spring, smut så er han ovre, det er problem med Føren hun skal virkelig bevæger sig hurtigt for at stå på den anden side og være klar, når han ankommer fra springet, så han kan sidde pænt ved landing. Rondering i skoven, det vil sige find en person stor eller lille sæt dig foran og gø og pas på indtil

 Føren kommer og tage over. Dette gik fint endtil Moren altså jeg, faldt lige så lang jeg var hen over min lille hund(husk kiloene!) En enkelt betjent sa`guuud hvor elegant!!! Dette fik et billede frem på Kalle-Ands, nethinde der sagde AV!!! der gjorde jeg noget galt, SIKKEN en straf at modtage, jeg må heller gå ved venstre ben , så hun ikke kaster sig over mig mere. Det tog mig flere måneder, at få han til at indse, at han gerne måtte gå fra mig, Så hvis i har hørt om en person, der gik rundt i vinters med den venstre fod ude i Østersøen, ja så er det rigtigt, jeg brugte mange gåture med det ene ben i vandet, så han ikke kunne gå på ”plads” Jeg skal ikke lægge skjul på jeg følte mig lidt dum, når jeg passerede andre hundeluftere.. Dette ”lille” faldtrin gjorde at jeg blev sat meget tilbage, men  vi er ved at være med igen, han går gerne ud i skoven nu og finder en figurant . så vent alle i politier!!!
Alt denne træning har givet resultat, som jeg egentlig prøvede at fortælle mange mennesker, men ikke alle "ville"forstå Vores terrier kan bruges til meget.  Ha måske er det noget for det hemmelige politi!! Spøg til side. En anden af Kalles hvalpe er nu blevet optaget som NARKO hund, den første Glathåret foxterrier herhjemme i den rolle, så min mision med Kalle/foxterrier har båret frugt, andre har fået øjnene op for hvilken lille alsidig hund., en Glathåret foxterrier er Hvor tit har man ikke hørt pu ha en terrier den er da helt hys og udenfor pædagogisk rækkevidde Når vi sidder hyggeligt over en enkelt øl, efter træning kan der falde følgende sætning: mon man skal melde sig i Schæferhundeklubben., der må nemlig ikke komme Foxterrier!!!!!!!!!!!!!!!!!

PRØVEKÅRING
 Jema-Spots Kalle-And har lige bestået prøvekåring med 101 point, så nu venter den rigtige prøvekåring forude!!!!


NU væltede min tro på, hvad der kunne accepteres:::

Jeg bestod min prøvekåring med 101,5 point. og var den eneste hund til den prøvekåring der bestod !!!!!!! bestået er over 85 point 
Bestyrelsen i politihundeforeningen  tog kontakt til hovedforeningen for at indstille mig til PH-HUND, men nej afslag, den ankede bestyrelsen med den begrundelse, at Kalle-And bestod med mange point og viser sig lige så god som de "rigtige"hunde. Der er ikke blevet taget hensyn tværtig imod..
Men nej igen afslag, med den begrundelse at han er for lille. Nu må man ikke tage fejl af at en POLITIHUNDEFORENING er for betjente og civile hundefører, samt, at der aldrig bliver rekruteret hunde fra denne forening til det rigtige arbejde. ALTSÅ  er det en Sportsforening.
Hvad hvis en dværg vil løbe en 100m bane sammen med andre, og vinder, må han så ikke i konkurence??
(Har hovedbestyrelsen et problem med , at en lille hund kan det samme som deres brugshunde?) det var en kvindetanke!!
Jeg vil tilføje at den lokale bestyrelse bakkede mig op 110%

GODE RÅD VAR DYRER, HVAD NU:
Jow,  ind på nettet og se hvad sker der i hundeverdnen?. Der var lige et DANMARKSMESTERSKAB i LYDIGHED  for Terrier, det var om 10 dage vi meldte til og Blev nr. 1 . Sådan! man har vel trænet!!!!

Nu er der gået et par år!!!! og hvad nu ?
Jow Kalle er blevet for gammel (10 år men alligevel blev han bedste foxterrier på udstillingen i Hårlev :) ) 

Men han har to børnebørn
 JEMA-SPOT´s CHA´NEL COCO
og

JEMA-SPOT´s CHIP´s DALE´s PLUTO

Nu skal vi prøve Vildspor !!!  2 anlægsklasse og 6 Åbenklasser bestået på 4 dage og vips så er de blevet
 SVENSK VILDSPOR CHAMPION´s

 

Ok!! jeg fik ham også selv om han prøver at ryste mig af, så slipper jeg ikke
2 Svenske vildspor Champion s
Slå du bare jeg bliver, hvor jeg er
byttedrift
Yes.Nu kan han ikke mere, jeg bliver sat ned på jorden igen!!!!
byttedrift
"byttet" er mit
Overskrift 1
Snyd jeg vil have det.
Jeg må ikke "tage" han Kun hvis han bevæger sig!!
Ha han blev bange, nu må jeg igen!!!!!!!!!!
Jeg har ham igen
Jeg BLIR
Overskrift 1
Nu skal jeg igen slæbes rundt, bare fordi jeg er lille

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Lene | Svar 05.01.2012 14:13

Ih, hvor jeg forstår dig. For over 30 år siden startede jeg som kvinde og med Rottweiler i hjemmeværnet og havde tilsvarende oplevelser, dog pga mit køn.

Pia Pedersen | Svar 31.12.2010 16:32

Sej hund. Fik fornøjelsen at se de skønne billeder af Kalle i aktion, da jeg gik ind på din hjemmeside for at samle information om din "Russer".

Dorthe Keller | Svar 15.12.2009 22:20

tjek denne side og se foto af min yndlingshunderace

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.04 | 20:04

Hej
Jeg har skrevet en mail for en lille uge siden.
Jeg vil høre hvad prisen er for en hvalp.
Jeg købte den sødeste lille tæve af dig i 2000.
Vh Lise

...
04.04 | 15:43

Hej
Har I hvalpe til salg

...
30.12 | 22:17

Er de salgsklar?
Hvor i landet er de?
Og pris
Mvh
Marianne
Mobil 26823130

...
30.12 | 21:23

Ja der er mvh majbrit

...
Du kan lide denne side